Denne dam var bestemt til at holde i ca. 10 år? Der var bare den hage ved det hele, at den måde som folien var svejset på og lagt i dammen ikke kunne holde. Det var udelukkende en konstruktionsfejl fra undertegnede selv som var skyld i lækagen. Havde stort bøvl hele sommeren med at holde vand i dammen. Derfor blev det hurtigt besluttet at dammen skulle reetableres i 2004!!!


Så er den gamle dam næsten tømt, og der er samlet ca 50 frøer ind, som har tilpasset sig dammen i tidens løb. Der er også samlet ca. 20 l. frøæg ind også. De blev kørt tilbage til det vandhul, hvor de kom fra.

Hullet er nu gravet helt ud, og der er foret med sand, som får et lag med fibertex til at beskytte folien.

Folien er nu lagt i, og der bliver hældt vand i damen, ca. 2000 l. vand fra den netop sløjfede dam var gemt i beholdere, deri var der opbevaret vores fisk og krebs. Det bliver tilsat dammen til at starte dammen op.

Dammen er efterhånden ved at gro til, og det ser ud til at blive godt?

Jeg havde gået og leget lidt med et hjemmelavet filter med 4 kamre, samt et uv/ filter. Denne kasse blev gravet ned, og fungerede egentlig ganske fint. Der skulle dog renses 2gange ugentligt.

Dette var en lang sommer, havde som før skrevet, at vi havde en masse bøvl med at holde vand i dammen. Man kan ikke for at spare penge, købe en billug dug, selv svejse den. Og så tro at det hele holder evigt?
Selvfølgelig kan man købe en dug der er lavet til bassiner, og svejse det, men det skal gøres omhyggeligt. Samt at man skal vide hvor i hullet du har din svejsning, Der vil være en stor belastning på svejsningen i de dybe partier af dammen. ( husk det!! )

NEJ; Næste år vil jeg/vi gøre det ordentligt fra bunden af. (Glæder mig næsten)

 

Forside Dam 2004