Så er vinteren over os. Vores have er lige så flot som naboens. Luftpumpen har kørt upåklageligt hele vinteren, og sørget for frisk ilt til vore fisk. Vi mistede desværre en af vore "dyre" koier inden frosten satte ind. Vi håber at det var vinterens eneste offer?

Forår 2006
Så er varmen ved at bide sig fast. Vore fisk har fået en glublende appetit efter vinterens faste. Det er på tide at få filteret gjort klart

27.04.06 Dammen er blevet lidt kedelig i vinterens løb. De tomme filter tønder
En enlig frø sidder og nyder solen Filteret er skilt ad, og bliver renset inden vi starter op for sommeren.
07.07. Vejret er flot, og guldfiskene er i leg. Havde tit tænkt på hvorfor vi aldrig havde små guldfisk?? Fandt ud af at de store koier ventede på at guldfiskene var færdige, derefter gled de ind over planterne og åd alle æggene. Dette gentog sig gang på gang.
En håndfuld brune bier i gang med at drikke vand De store koier er i gang med at smæske sig i guldfiskeæg
Sensommer.

 

Sommeren 2006 skulle vise sig at blive et sandt mareridt? Vivi havde som mange andre i Esbjerg købt koi yngel i Petworld i Esbjeg. Desværre døde alle vore udsatte små koi,er ret hurtigt, og noget var rivende galt. Ca en 14 dage efter begyndte vore store koi også at ændre adfærd, blive sløve og meget lidt bevægelige. Var ude hos Jan i Tarp (Vestkoi) Han lavede et skrab på en af vore sløve koi, og kunne i microskob konstatere et massivt angreb af gælleorm. Trods flere dyre medicin kure døde alle vore store koi. Dog overlevede 1.
Vi har efterfølgende fået købt en stak nye koi, som alle har det godt og stortrives. Vi har også været heldige at indfange ca 10 -12 stykker koi yngel af egen avl. De er blevet sat til opfedning i akvariet i stuen. De vil så blive sat ud i dammen næste forår.
Advarsel:

Køb aldrig fisk hos PETWORLD

Trods at det halve af Esbjerg mistede deres koi bestand pga. af indkøbte fisk hos Petworld, benægtede forretningen hårdnakket at være grund til dette store dødsfald

Køb altid kun hos en "Autoriseret"

Vores "dyrt" inkøbte koi småfisk.
14. 09. 06Fiskene har været meget "land aktive" når der er blevet fodret
Et kort glimt af vore store koi når de er samlet Denne koi, er den mest ivrige på land
En brun bi har fundet vejen forbi dammen. En stor guldsmed var så venlig at vente til jeg fandt kamereaet frem