Så kom  der lidt gang i arbejdet med have dammen. Vores fisk havde alle overlevet vinteren, men det var lige som om at det kneb med energien at skulle igang med at starte op på mit kommende sommer projekt. Nemlig at lave en lille "gydedam" til vores koi,er. Havde kun et stk. koi yngel som klarede ikke at blive ædt af de store. Derfor var det min ide , at lave en lille dam, hvor der skulle gydes, og hvor ynglen skulle vokse sig større. Men desværre snød vores fisk os. Vi havde været på en sviptur til udlandet, og i den tid havde fiskene selv klaret at splitte alle vores vandplanter ad under deres "leg". Mente ellers at det skulle foregå senere på året, men måske det varme vejr og vand havde lavet en ændring i fiskenes ur ??

Det blev derfor besluttet at den kommende dam skulle huse de 10 største slørhaler / guldfisk, samt sumpskildpadder. En ide jeg havde gået og grublet med længe.

Dammen ser lidt trist og kedelig ud efter vinteren, men langsomt sker der noget, fiskene bevæger sig rundt på jagt efter føde. Så vi venter på sommer nu.

Gravearbejdet er begyndt Det gamle bålsted skal have fliser istedet for græs. Nemmere at passe.
En lille pause i gravearbejdet. ( Velfortjent) Hektisk aktivitet !! 6 hunde oveni, var lidt rodet, men det gik.
En stor tak til vennerne som troppede op og hjalp med det store arbejde at grave ud til det nye projekt
   
Så er der lagt fliser omkring bålpladsen, bliver sgu godt. Sveller omkranser den nye dam.
   
Dammmen indeholder ca 3000 l. vand, og er på det dybeste 160 cm dyb. Der er en Hozelock pumpe 7000, samt et 5w uv lampe i dammen. Der ingen bundsug i denne dam, da det er min plan, at det slam som vil bundfælde sig i sommerens løb, skal bruges til at skildpaderne kan bruge det til vinterhi?
   
Så er dammen næsten færdig, bliver sgu hyggeligt. Boss tager sig en velfortjent lur ovenpå arbejdet.
Missisippi sumpskildpadde Guløret terrapin
Der er sat 2 stk af hver af de viste sumpskildpadder i dammen. Håber at de vil få det godt og rart?
Vores slappe af hjørne. Guløret terrapin