Vi købte i sin tid (10 år siden)  ca. 12 krebs, der var røde og der var blå krebs imellem hinanden. de blev hældt i dammen, og vi troede at alt var i skønneste orden.
Vi blev klogere, de næste par dage kom der meldinger fra alle naboer at de havde fået uhyrer i deres haver.
Vores krebs, havde ikke kunnet nå at tilpasse sig den smag vores vand havde, så de stak af igen.
DERFOR: Skal du ha krebs i din dam, så sørg for at de er i en eller anden kasse med fri passage af vandet. De skal være "låst" inde i mindst 14 dage. derefter skulle de være "tilpasset".

 

Når man anskaffer sig krebs til sin dam, skal man som sagt ikke gøre det fordi man forventer sig store oplevelser med dem? De er nataktive, men kan godt lide at komme frem på en varm sommerdag og slikke lidt sol. De er gode til at rense/ rydde op i det organiske materiale som de nu kan få fat i. På den måde er der ikke meget som går til spilde. Dammens størrelse, har noget at gøre med bestand størrelsen af krebs. Vi har hver gang vores dam er blevet renset, talt vores krebs. Der er næsten altid det samme antal krebs, nogle er store, og en del er meget små, vores eget yngel!!

 

Vi har haft både røde og blå flodkrebs i dammen. Det vil blive spændende ved næste oprensning at se hvor mange af hver der er i dammen. Der er en tildens til at vore blå krebs bliver færre og færre i antal!!

 

 

 

14.05.07 Det skal siges, at ønsker man at krebsene skal forblive i dammen, samt at de skal formere sig? Så nytter det ikke at man har noget "flot" vand. Der er nemlig ikke næring nok i det vand som man byder sine koi èr. Der skal være godt med mudder og slam i bunden af dammen. det er jo der krebsene finder hovedparten af deres føde. Grønt og algefyldt vand er også et plus. Desværre er alle vores krebs, nu enten flyttet eller de er sultet ihjel. Men i den tid vi havde dem, var det meget hyggeligt pludselig at opdage når de kom listende frem imellem det lave vand på jagt efter føde.

Havedam Forside