ALASKA 1989

Jeg var så heldige, at min svigerinde rejste til USA, som aupair pige. Rejste til Danmark igen, og fandt sig en amerikaner som kæreste. Han boede tilfældigvis i Alaska. Da jeg nu var lystfisker, var der jo ikke meget at tale om, der skulle bare spares penge sammen og så skulle vi alle derover, både kone og børn. Der gik 4 år, så havde vi sparet de penge sammen som vi mente at sådan en tur ville koste. Vi kom derover, og det var en stor oplevelse, både at se USA, men også at opleve at fiske både kongelaks og rødlaks.

De kommende billeder er alle taget på vores tur i 1989.

Dette syn, var det første der mødte mig, da vi kørte ned til Kasiloff river.!!!

Der blev praktiseret noget der blev kaldt "combatfishing" Det så ikke særlig let ud, og jeg troede at der ville være liner filtret ind konstant? Dette var ikke tilfældet, man havde kun få meter line ude, der blev svirpet skråt opstrøms, og strømmen kørte agnen forbi og ned. Sådan forsatte man alle mand. Var der bid, råbte man "fish on" og de nærmeste trak lidt ind medens man fightede fisken. Trak fisken nedstrøms råbte man "comming down" Så trak de nedenfor fiskende deres grej ind, og lod fiskeren passere med sin fisk.

De mange folk skyldes at man kunne køre til floden. Gik man ca 1 km op eller nedstrøms, var man alene ved floden

                       "KASILOFF RIVER"   06.09.89

 

Man tager ikke til Alaska, uden at man skal ud i vildnisset og fiske. Min svoger Brian og hans bror Todd havde det hele klar. Vandflyver var booket, gummibåd var lejet, mad var købt ind, samt også en del kasser Budweiser beer. Vi startede fra verdens mest trafikerede vandflyverhavn Lake Hood og fløj ca 1 time til vi lande på en lille sø "Amber Lake" Derfra måtte vi klare os selv. Gummibåden blev pustet op, og vi padlede til vi nåede udløbet af søen. Det var starten på "Deshka River"

Vandflyveren pakkes, og vi starter en flot flyvetur, man kan se "Deshka" den bugter sig under flyveren

Min første kongelaks 105 cm genudsat igen

Så er der dømt "ølpause"                  

Todd med stor kongelaks

Mig selv, med stor kongelaks      

Brian fighter sin fisk, enhånds fluestang!!

Brian med stor farvet fisk

Man skal huske, og det lærer man lynhurtigt!! Man skal slå lejr på flodbredden, langt væk fra træer, buske og andet der kan holde på utøj som myg og fluer. Hvis man kan finde de steder, er det ikke det store problem med de flyvende sataner!

 Så er der fast fisk, og hjulet skriger!!

                         Fisken er landet, og klar til genudsætning

Stor kongelaks, min sko er en str.46.!!! Enhånds fluestang kl. 9 aftm     hårdt arbejde

Den sidste dag på floden, fangede vi hver en kongelaks som skulle med hjem. Loven i Alaska sagde at man kun måtte fange 5 kongelaks til spisning pr mand pr år på Deshka. De andre laks vi havde fanget på turen blev alle udsat igen. De fleste fisk blev fanget på enhånds fluestang. Et hårdt arbejde at hive en 10 - 15 kg`s kongelaks ind. Min Eagle claw  9` fluestang blev slidt op efter en måneds intens fiskeri i Alaska.

 

Der skulle jo selvfølgelig og fiskes efter rødlaks  "sockeyesalmon"  En utrolig stærk fisk. Mistede en flueline med 180m bagline, da en rødlaks tog ud i strømmen og gik nedstrøms. ikke sjovt til sidst,    kunne ikke følge med pga. dybt vand. Men en oplevelse!!!

Aftenfiskeriet er ikke dårligt

Regnbueørred ca 10 pund fra "KENAI river" genudsat

Turen til Alaska havde været den største oplevelse til dato når der tales fiskeri. Aftalte ved ankomsten til Danmark, med min ven Jimmy Lodberg, at vi næste år skulle derover igen "ALENE"

Lystfiskeri Forside