GL Dansk Hønsehund


Denne side vil omhandle vores hunde.

 Vi startede i sin tid med at vi fik Boss. Hans personlighed gjorde hurtigt at han blev vores øjesten. Senere kom Tøs til. En helt anden type hund? Som tæve meget mere aktiv, og altid med hvor der skete noget.

Da vi nu havde to gode hunde blev det besluttet, at når Tøs var voksen? Ville vi prøve at lade hende få et kuld hvalpe. Er altid godt for en hunhunds psyke at de har fået udviklet deres krop og sind til fulde. Tøs blev drægtig, og vi gemte en hund til os selv, nemlig Ronja.
Ronja er nu blevet en del af familien. Desværre blev vores dejlige dreng Boss indhentet af alderen. men han lever stadig videre, i vores tanker, samt videre i Ronja.

Desuden er Scott, (en af Bosses hvalpe) blevet far til et kuld hvalpe. Vi har så fået en af de hvalpe, en tæve EA hedder hun. Hun tegner godt og bliver spændende at følge hende.
 

                   

Generelt opfattes den gamle danske hønsehund som en langsom og roligt søgende jagthund. Det er kommet som en stor overraskelse for mange af de jægere som jeg har drevet jagt med, at det IKKE er tilfældet. Tværtimod, så har særdeles tæverne vist at de kan hamle op med andre af hunderacer i fart og styrke under jagt.
Desuden har de i mine øjne deres gode lugtesans og syn som et ekstra plus. En fantastisk homogen jagthund. (mit synspunkt)
 

                                                                                

                    Boss & Tøsen side                Ronjas side                          Scott`s side                            Tøsens hvalpe                          Boss & Amandas hvalpe           Scott & Mollys hvalpe
                     
Opd. 05.08.09                                 Opd. 05.08.09                                 Opd. 14.05.11                                                                                                                                                                          opd. 10-01.10


Den gamle danske hønsehund er en middelstor, rektangulær, kraftigt bygget hund, Der udstråler en en solidaritet, ro og stor beslutsomhed. Den er meget kontaktsøgende, og er en perfekt familiehund. Som jagthund, endnu bedre, da den passer perfekt til "vore" dages jagtformer. Den arbejder "tæt" under bøssen, og har et fantastisk godt søg.  Der er stor kønsforskel, hvor hannen  virker magtfuld og tæven let og temperamentsfuld. Højden skal forholde sig som 8 til 9 og ideal målet for hanhunde er 52-58 cm og for tæver 48-54 cm. En udvokset hanhund vejer 30-35 kg og en tæve 26-31 kg.

Hovedet bør være kort og bredt,  uden udpræget stop, og let løse underøjenlåg er tilladeligt, uden dog at være decideret eftertragtet.
 Snudefarven kan variere fra mørk til lettere leverfarvet, og ørerne skal være lavt ansatte.

Halen skal bæres højt, og farven på en gammel dansk hønsehund er hvid med brune pletter. Hår laget er kort og tæt

 

 Muskeltræthed hos Gl. Dansk: Hvad er det?            Klik her for info