Denne side  fortæller i ord og billeder om de mange gode stunder, jeg har brugt på lystfiskeri. Med gode venner, lystfiskekammerater, eller alene.

Jeg startede allerede som dreng med at fiske. I begyndelsen kunne jeg selv cykle ned på havnen i Esbjerg. Der foregik fiskeriet med en bundsnøre efter fladfisk og ålekvabber. På den tid var vi mange drenge som fiskede på havnen, særligt dokhavnen, og vandet ud for den dengang gamle roklub var foretrukne steder. Senere blev det mere avanceret med kastestang. Dengang blev hevet mange skrubber, ålekvabber samt enkelte ål op. Tiden har desværre ændret meget. Pga. af forurening m.m er fiskeriet på Esbjerg havn ikke hvad det har været. Dette er dog ved at ændre sig, bl.a er der nu hvert år mange sild i havnen.


Med tiden kom så lysten til at fiske i vore vandløb. Jeg blev derfor kørt ud i bil af mine forældre (når de havde tid) til mit foretrukne vandløb. Nemlig Konge åen, ved mejeriet i Vilslev og Vilslevspang. Det er ikke få "grønlænder ørreder" som har måtte lade livet på de lokaliteter.

Senere, da jeg blev ældre, og havde fået knallert, åbnede der sig flere muligheder for mig. Jeg var pludselig min egen herre, ikke afhængig af andre. Det blev til mange ture til Sneum å, og til Konge åen. Dengang gjorde det ikke noget at køre 50 - 60 km i møg regnvejr,  frost eller sne!

 

Lystfiskeri i DK.

USA 1989

USA 1990

USA / Canada 1999


Som voksen og udlært murer, fiskede jeg meget sammen med min makker Gustav Sørensen. Han havde bil, og vi var fiskekammerater i mange år. Det var ikke sjældent at vi var ved åen 3 - 4 gange i løbet af en ugen. Vi fiskede med orm og spinner fortrinsvis. Vi fangede altid fisk. Senere fangede interessen at fiske med flue også os. Det var svært i begyndelsen, og vi fangede aldrig fisk mere (følte vi)  Men,  glæden ved, senere, at fange en "pæn" ørred, var så meget større, at de mange "tomme" ture blev glemt. En anden lystfisker ven er Jimmy Lodberg, vi havde kendt hinanden fra vore dage som læredrenge indenfor byggeriet. Vi har også fisket mange vande tynde sammen. Vi var bl.a. en tur sammen til Alaska i 1990. Hvor vi fik vore lystfiskerfantasier stillet.

Gustav Sørensen

Jimmy Lodberg